Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Сидеров дърпа въжетата в „Александър Невски” заради Първанов

В предаването „Насреща” с Люба Кулезич стана ясно, че в храм-паметника „Александър Невски” е възникнал скандал на снощната Великденска служба. Волен Сидеров каза, че излъчването по БНТ е било реклама за президента Георги Първанов, а народа е бил натъпкан като добитък, заради него. „Там се показват само огърлици и дрехи, кой от Версаче, който от някой друг дизайнер, нещо страшно е”, коментира Сидеров присъствието на висши политици в църквата. „Снощи в църквата се случи нещо възмутително. За пореден път миряните бяха обрадени с въжета като добитък в кошара, за да остане място за ВИП персоните. В центъра беше атеистът-комунист Георги Първанов. Зад него в качеството си на изваден от нафталина незнайно защо стоеше „За Бога, братя, не купувайте“ Димитър Попов. Естествено около тях имаше и няколко гавази със слушалки“, каза още Сидеров.
Лидерът на Атака направо дръпнал въжетата и приканил българите да отидат напред. „Някои от тях се зарадваха, но други щепнеха – страх ни е, че ще ни направят нещо… Този народ е станал лесен за манипулиране”, възнегодува Сидеров.
„В крайна сметка служба нямаше. Излъганите хора, които стояха час и половина, получиха подигравка. Патриарх Максим и високопоставените свещенослужители се появиха за няколко минутки, след което цялата тази група се изнесе навън. Там имаше специална сцена. БНТ беше подготвила празнична телевизионна изява на Георги Първанов. Веднага след като Първанов, Максим и другите излязоха, вратите на храма се затвориха. Това е стар ритуал, при който църковните Божите служители се връщат, почукват и чакат да им се отвори. Вътре обаче никой не обясни нищо. Повечето хора не знаеха какво се случва, а според мен имаше достатъчно време да се изчака миряните също да излязат навън. Вътре беше претъпкано. По едно време започна да мирише на изпърлено от свещите. Хората се лашкаха като овце, докато открият страничните изходи. Не издържах, добрах се до стълбите на централния вход отвън и попитах: „Ваше Светейшество, на кого служите – на президента-комунист или на Господ?“. Ще ви кажа само, че Първанов пристигна предварително гримиран. Бяха го намацали с фон дьо тен, за да изглежда добре по телевизията“, разказа още Сидеров.

afera.bg