Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Черният Великден

Двама от пострадалите в катастрофата в Симеоновград ще оцелеят. Други шестима загинаха, след като бяха пометени от „Опел Вектра”, шофиран от 23-годишния Даниел Георгиев от Симеоновград. Според дежурния лекар от Спешна помощ в УМБАЛ „Свети Георги” д-р Стефан Василев в Пловдив водачът е 22-годишен.Лекарите от харманилийската болница скоро ще изпишат Милен Димов. 17-годишният младеж е с рани по крака, но ще се оправи бързо. От катастрофата си спомня само, че са били ударени в гръб от идващата кола, но всичко е станало много бързо.Тежко пострадала е Мария-Луиза. Момичето е претърпяло сложна операция на белия дроб, който е бил пробит от счупени ребра. Има още счупен таз и контузии по главата.До късния следобед днес тя не знаеше за случилото се, лекарите забраниха да й бъде съобщавано, за да не изпадне в шок.

Групата от 8 младежи на възраст от 17 до 19 години била на гости в едно от загиналите момчета. Те играли карти, след което решили да посетят църквата в града за празничната Великденска служба.Веднага след като излезли от къщата, на тротоара били пометени от бясно движещия се опел. Колата се завъртяла, счупила на две железобетонен стълб и се обърнала по таван.Четирима от младежите загнали намясто, другите двама – в линейките на път за болницата. Летящата кола е отрязала крака на едно от момчетата, тялото се прехвълило през оградата в близкия двор. Четирима от загиналите е трябвало да бъдат абитуриенти следващия месец. Близките им вече купили костюмите за празничната вечер.

Според разследващите шофьорът на автомобила Даниел Георгиев е бил със колан, защото са се отворили въздушните възглавници на колата. Той е тежко ранен и се намира на лечение в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги”. Лекарите се борят за живота му, но не дават гаранции, че ще оживее.Двамата му спътници са с леки охлузвания. На всички са взети кръвни проби за алкохол, установено е, че водачът е карал с 1,3 промила.Началникът на РУП-Харманли Красимир Бончев предполага, че до инцидента се е стигнало заради малкия стаж зад волана на Даниел, книжката му е издадена през януари тази година.И, разбира се, заради високата скорост – не е изключено шофьорът да се е опитал да избегне дупка по пътя, заради което се е завъртял.Пътят, на който е станала катастрофата, преминава през Симеоновград, но е част от пътя Русе–Свиленград. Всекидневно по него преминават тежки камиони, което е довело до появата на множество дупки по някогашния паваж.Жителите на Симеоновград обаче твърдят, че трагедията е станала заради състезание между опела и друга кола.В града е обявен тридневен траур.

dnes.bg