Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Грийнспан: Трябва да се върнем към данъците от времето на Клинтън

Бившият дългогодишен председател на Федералния резерв (Фед) Алън Грийнспан заяви, че данъците, въведени от бившия американски президент Джордж Буш младши, не трябва да бъдат подновявани, и че за да разрешат проблема с бюджетния дефицит, Щатите трябва да се завърнат към данъчните нива от времето на президента Бил Клинтън, пише Bloomberg.„Не трябва да подновяваме данъците, въведени от Буш“, коментира Грийнспан, определяйки икономическата криза като „неизбежна и тежка“. „Трябва да върнем данъците на нивата им от времето на администрацията на Клинтън“, допълва той.

Грийнспан посочва, че бюджетният дефицит е труден за овладяване, защото ако се разчита в прекомерна степен на повишаването на данъците „това няма да проработи“.„Овладяването на бюджетния дефицит изисква значително ограничаване на разходите за социални програми“, казва Грийнспан, който бе председател на Фед от 1987 до 2006 г. „Този проблем трябва да решим. Трябва да имаме реалистичен подход и се надявам това да се случи възможно най-скоро“.Президентът на САЩ Барак Обама предложи натрупаните дефицити в страната да бъдат намалени с 4 трлн. долара за 12 години. За целта се предвижда комбинация от съкращения на бюджетните разходи и повишаване на данъците. Администрацията се противопоставя на призивите на републиканците за по-решително намаляване на бюджетните разходи.

Контролираният от републиканците Конгрес гласува в петък бюджет, който предвижда понижаване на разходите с повече от 6 трлн. долара през следващите повече от десет години и приватизирането на програмата за здравно обслужване Medicare.Предложението на председателя на бюджетната комисия Пол Райън от

Републиканската партия е базирано почти изцяло на съкращения на бюджетните разходи. Предвидените съкращения възлизат на 6,2 трлн. долара за десет години и са за сметка на Medicare и дузина други програми, включително Medicaid, субсидиите за земеделие и някои държавни стипендии за колеж.Финансовият министър на САЩ Тимъти Гайтнър вчера заяви, че администрацията иска да ограничи разходите, без да застраши икономическото възстановяване. Той изтъкна, че за последната половин година перспективите пред щатската икономика са се подобрили чувствително.

http://www.investor.bg/