Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Два луксозни ретро автомобила запорира НАП Варна

За просрочени данъчни и осигурителни задължения през първите три месеца на 2011 година НАП Варна запорира два ретро автомобила. Публичните изпълнители от НАП Варна са предприели тази крайна мярка, след като фирмата не е изпълнила задълженията си към бюджета в размер от над 300 хиляди лева. Ако фирмата не внесе в законовия срок дължимите суми, НАП Варна ще пристъпи към публична продажба на двете лимузини, едната от които е „Пакард ултраматик”-1951 година, а другият луксозен автомобил е марка „Додж” и е произведен през 1948 година.26 370 916 са просрочените данъчни задължения на фирмите от „Средни данъкоплатци и осигурители” /СДО/ регистрирани в НАП Варна.

След предприети действия на публичните изпълнители при СДО за първите три месеца са събрани близо 9 милиона от просрочените задължения. 789 са регистрираните фирми в дирекция СДО при НАП Варна, като всяка една от тях отговаря на поне два от критериите – да има оборот над 4 милиона лева, над 40 служители, да имат внесени над 400 000 лева данъци и осигуровки и над 400 000 лв. възстановен ДДС. Просрочените задължителни осигурителни вноски за първите три месеца от средните осигурители са в размер на 14 милиона лева, от които принудително са събрани близо 7 милиона лева. За неизплатени данъци и осигурителни вноски  спрямо 180 задължени лица са образувани изпълнителни дела, като 45 от тях са прекратени, поради събрани задължения в размер на близо 2 милиона лева.

Издадените постановления за налагане на обезпечителни мерки са 48, от които 7 са за налагане на възбрани на недвижими имоти на стойност 1 723 721 лева. Близо 4 милиона лева са запорирани в банкови сметки на 86 фирми с просрочени задължения, които ще бъдат усвоени от приходната агенция, ако длъжниците не изпълнят доброволно своите задължения.„Служителите ни са предприели всички законови действия, за да обезпечат просрочените данъчно – осигурителни задължения и защитят интереса на работещите и държавата. Поддържаме постоянна връзка с клиентите на СДО, като голяма част от тях идват при нас и декларират договорни отношения с банки за ползването на кредити срещу ипотека, с които погасяват задълженията си към НАП Варна. С коректността си към приходната агенция клиентите на СДО трябва да бъдат пример за по-малките фирми, затова ще бъдем безкомпромисни към тези, които нарушават грубо данъчното и осигурителното законодателство”, заяви директорът на СДО при НАП Варна Милена Колева.

barometar.net