Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Samsung заведе насрещен иск срещу Apple

Производителят на смартфони Samsung е завел насрещен съдебен иск срещу Apple, в който се твърди, че iPhone и iPad нарушават редица патенти на южнкорейската компания.Преди седмица Apple заведе дело срещу Samsung, обвинявайки компанията, че копира дизайна на продуктите, потребителския интерефейс и опаковките на щатската компания, но Samsung отвърща на удара със собствен съдебен иск.Южнокорейската компания твърди, че произвежданите от Apple iPhone и iPad нарушават 10 патента на Samsung, свързани с намаляването на потребяваната енергия при преноса на данни, намаляването на грешките при преноса на 3G данни и безжичните комуникации.

Samsung иска преустановяване на производството на тези продукти на Apple и парично обезщетение.Samsung е най-големият конкурент на Apple на пазара на таблети и водещият световен производител на смартфони, използващи операционната система Android на Google. Ако Apple получи изгодно съдебно решение по отношение на патентите, това би навредило на бизнеса на Samsung и би отслабило конкуренцията на щатската компания.

Това обаче няма да е лесно, след като Samsung влезе в съдебната битка с насрещен иск. Този тип искове често се прилагат като защитна тактика за принуждаване на отсрещната страна да се откаже от първоначалния си иска и да се стигне до някакво извънсъдебно споразумение.Постигането на споразумение е важно и за двете компании, тъй като в момента те имат бизнес отношения. Samsung доставя чипове за продуктите на Apple. Това е важен източник на приходи за Samsung, но компанията би могла да сложи край на доставките на чипове за Apple, ако щатската компания продължава да нарушава патентите й.

profit.bg