Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

3037 пъти големи чужди телевизии „препоръчаха“ България

В рамките на проект “Провеждане на целогодишна рекламна кампания за България по водещи паневропейски ТВ канали” беше реализирана най-мащабната рекламна кампания на българския туризъм по четири от най-гледаните паневропейски телевизионни канали – Eurosport, Euronews, National Geographic Channel и Discovery Channel.Проектът е реализиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.Това съобщи по време на пресконференция в БТA Анелия Генова от дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ към МИЕТ.Тя обясни, че 561 са били излъчванията на 30-секундните клипове, рекламиращи страната ни като туристическа дестинация, по Eurosport. По Euronews видеоматериалите са пуснати общо 952 пъти, по National Geographic Channel – 504, а по Discovery Channel – 1020 пъти.

По Eurosport и Euronews е бил излъчен и един общ имиджов клип, а по другите две телевизии освен имиджов, са излъчени и продуктови клипове на тема култура и природа, обясни още Анелия Генова.По думите й, над 50% от клиповете са били излъчвани в най-гледаното време на всяка една от телевизиите. Тя цитира данни на самите телевизионни канали, от които става ясно, че над 137 млн. зрители са гледали видеоматериалите за България по 4 и повече пъти.

Кампанията за насърчаване на туризма и популяризиране на България като туристическа дестинация е проведена на три вълни – от 6 септември до 27 декември миналата година и от 31 януари до 27 март.Общата стойност на телевизионната кампания, реализирана чрез сключени договори със съответните телевизионни канали, е 6 578 740,78 лв., стана ясно по време на пресконференцията.

По време на телевизионната кампания е осъществена и интернет кампания в сайтовете на три от телевизиите – Eurosport, Euronews и National Geographic Channel. По думите на Анелия Генова общият брой на достигнатите импресии на рекламни банери в трите сайта е над 14 млн.Освен това от МИЕТ се похвалиха още, че в сайта на Eurosport в рамките на един месец е проведена и i-Phone кампания като допълнителен бонус към третата вълна.В рамките на кампанията в България са гостували четири снимачни екипа от Eurosport, Euronews и National Geographic Channel, които са заснели тематичните предавания за страната ни. Екип на Eurosport е заснел пет издания на предаването “Sport Trips” през октомври миналата година и февруари тази година.От МИЕТ посочиха, че в тях са представени възможностите за практикуване на различни спортове в България и природните забележителности в страната.

barometar.net