Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Поли Генова ще пее десета на „Евровизия“ в Дюселдорф

Българският представител на конкурса „Евровизия“ Поли Генова ще излезе под номер 10 на полуфинала на 12 май в Дюселдорф, съобщиха от БНТ. Двата полуфинала са съответно в 22 часа на 10 и 12 май, а финалът – на 14 май. Във всеки от полуфиналите ще участват 19 държави, като първите 10 от всеки от двата, събрали най-много гласове, отиват на финала.

За да станат 25, към тях се присъединяват Франция, Великобритания, Испания, Италия и Германия. За българската песен „На инат“ няма да могат да гласуват зрителите в България, а ще могат всички в страните от този полуфинал – Австрия, Беларус, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Естония, Македония, Ирландия, Израел, Латвия, Молдова, Румъния, Словакия, Словения,

Швеция, Холандия, Украйна.Залата, в която ще се състои конкурсът в Дюселдорф, има капацитет 54 400 седящи места, но поради изисквания за сцената и място за техниката, на живо ще гледат около 24 000 зрители. Милиони ще наблюдават състезанието пред малкия екран.

Преди дни „Гугъл“ прогнозира, че Поли Генова е без всякакви шансове да стигне финала на тазгодишната „Евровизия“. Прогнозите на търсачката се славят с точността си. Според тях певицата ни е на 31-о от общо 43 места в класацията, според интерес към песента.Прогнозата се основава на базата на броя търсения за името на определена песен или изпълнител. Германката Лена е най-издирваната. Според търсачката в челната петица наред с Германия са Ирландия, Франция, Швеция и Израел. На последно място е швейцарката Ана Росинели.

ekipnews.bg