Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Забраняват се строителните дейности в курортите във Варна

И тази година незавършените до 15 май строежи по варненските курорти ще бъдат спрени, докато мине активният туристически сезон. Градежът им може да продължи отново едва след 1 октомври.Общо 7 са обектите на Златни пясъци, 4 – на Свети Константин и Елена, и 6 в курортния комплекс Чайка, които ще бъдат замразени до края на лятото, съобщиха от община Варна.Освен строителството ще бъде отрязан и достъпът на специализирана едрогабаритна техника, която ще бъде допускана само в екстремни аварийно-ремонтни случаи.

Сградите, които ще чакат зимата, за да продължат да се вдигат, трябва да се приведат в естетически и безопасен вид. Стриктно ще се следи дали са оградени и пространството около тях изчистено.Другото изискване на общината е зелените площи да се облагородят с декоративна растителност.В момента по крайбрежната ивица на Варна се строят няколко малки търговски обекта, които трябва да бъдат завършени до 15 май

Бихме искали чрез вас да напомним на гражданите на Варна, че в изпълнение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Специфичните правила и нормативи към Плана за застрояване на КК „Златни пясъци”, кметът на Варна Кирил Йорданов е издал свои заповеди, с които се спира извършването на строителна дейност на териториите на КК „Златни пясъци”, КК „Св. Св. Константин и Елена” и КК „Чайка”  за периода от 15 май 2011г. до 01 октомври 2011г. Спира се, също така, и достъпа на едрогабаритна строителна техника на територията на комплекса. Изключения ще се допускат само в случаите на неотложни аварийно-ремонтни работи. Заповедите са публикувани на сайта на община Варна и подробностите относно изпълнението им могат да бъдат получени от там.

dnes.bg