Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Здрач: Затъмнение“ с цели 8 номинации за филмовите награди на MTV

„Здрач: Затъмнение“ – третият филм от вампирската сага по романите на Стефани Майър, получи осем номинации за филмовите награди на MTV, предадоха Ройтерс и ДПА.Лентата „Генезис“ е номинирана в седем категории. Следват „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1“, „Социалната мрежа“ и“Черният лебед“ съответно с шест, пет и четири номинации. И петте продукции ще участват в надпреварата за най-добър филм.Носителите на филмовите отличия на MTV се определят от зрителите чрез гласуване в интернет. За пореден път героите от вампирската сага „Здрач“ налагат доминацията си. Първите две ленти от поредицата спечелиха по пет отличия, в това число за най-добър филм, припомня Ройтерс.

Звездите на „Здрач“ Робърт Патинсън и Кристен Стюарт тази година отново са номинирани в актьорските категории, след като миналата година грабнаха призовете за най-добър актьор и актриса.Робърт Патинсън ще се бори за отличието срещу друга от звездите на „Здрач“ – Тейлър Лотнър. Останалите трима номинирани в категорията за най-добър актьор са Джеси Айзенбърг за „Социалната мрежа“, Даниъл Радклиф за „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1“ и Зак Ефрън за „Чарли Сейнт Клауд“.

По-оспорвана надпревара очаква Кристен Стюарт в категорията за най-добра актриса. В нея са номинирани още носителката на „Оскар“ Натали Портман за „Черният лебед“, Дженифър Анистън за „Жена на заем“, Ема Уотсън за „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1“ и Ема Стоун за „Лесна, А?“Шоуто по раздаването на кинонаградите на MTV включва и любопитни категории – за най-добър злодей, спиращ дъха момент, най-добър екранен бой, най-добра целувка. В последната са номинирани Натали Портман и Мила Кунис за лесбийската им целувка във филма „Черният лебед“.Тази година е въведена нова категория – за най-добра филмовареплика. Две от номинациите в нея са за фрази от „Социалната мрежа, и по една за реплики от филмите „Генезис“, „Дърти хлапета“ и „Лесна, А?“Церемонията по връчването на филмовите награди на MTV ще се състои на 5 юни в „Гибсън амфитиътър“ в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде Джейсън Съдейкис.

btv.bg