Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

„Дръзки“ стои без задачи, плава си край Либия

Фрегатата „Дръзки“ все още не е получила задача при участието си в операция „Обединен защитник“.Екипажът е готов, съобщи командирът на фрегатата капитан втори ранг Панчо Панчев на днешната видеовръзка със задграничните ни контингенти, предаде БТА.Фрегатата няма да участва в бойни действия, тя трябва да поддържа военното ембарго, наложено над Либия. Основните й задължения ще бъдат да проверява товари на кораби и рибарски лодки.„Екипажът на фрегатата е добре, няма проблеми с техниката“, обяснява още капитан Панчев. Той се състои от 160 души.

Фрегатата вече е направила успешно зареждане по море в сътрудничество с френския флот.Министърът на отбраната Аню Ангелов посочи, че за един месец, какъвто е мандатът на фрегатата, „Дръзки“ ще изпълни две патрулирания и между тях ще има почивка от три дни – за дозареждане с гориво, с хранителни припаси и за почивка на екипажа, които ще бъдат изкарани в пристанище на о. Крит.В навечерието на армейския празник 6 май стана ясно, че в Кабул степента на готовност остава повишена. Контингентът изпълнява задачите си, а военнослужещите там са добре.

От Кандахар предадоха, че обстановката е спокойна и няма индикации за терористични действия срещу базата.От Косово, Босна и Херцеговина и Грузия се похвалиха с добро здраве и относително спокойна обстановка, въпреки че около Прищина имало райони с потенциал за усложняване.По време на видеовръзката министър Аню Ангелов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов поздравиха българските военни с настъпващия празник, а някои от тях имаха и лични поводи – за родени деца и внуци.

dnes.bg