Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Индонезия е раят на предприемачите

Индонезия е най-благоприятната страна за стартиране на бизнес, сочи анкета на Би Би Си.САЩ, Канада, Индия и Австралия също са сред най-добре представящите се държави по този показател. На другата крайност са Колумбия, Египет, Турция, Италия и Русия.Проучването на Би Би Си открива широки вариации във възприятието за подкрепа за стартиращия бизнес в различните култури. Резултатите са получени при анкетирането на повече от 24 хил. души от 24 страни.

Колко високо се ценят иновациите, дали за хора като тях е трудно да започнат собствен бизнес, дали хората с добри идеи обикновено могат да ги реализират, са част от въпросите в запитването.Всички развити икономики с изключение на Италия са получили оценка над средната. Но като рай за предприемачи се открояват и редица развиващи се икономики, сред които Индия, Китай и Нигерия.Анкетата не предлага обяснение как хората мотивират позицията, която са посочили. В някои от случаите резултатите са в унисон с едно по-широко схващане за културата в съответната страна.

Например, САЩ са известни със силно развития си частен сектор и по-малък дял на държавната икономика в сравнение с много европейски икономики. Ето защо страната се възприема като благоприятна за предприемачи. Русия от друга страна си е изградила имидж на държава, в която държавата често се намесва в икономическия живот.Въпреки това има и някои изненади. Законите във Франция, които регулират трудовите взаимоотношения, представляват тежест за работодателите. В анкетата обаче страната е посочена като добро място за стартирането на нов бизнес. Проблемите с корупцията в Нигерия също не пречат на страната да се класира по-напред от много други държави.

expert.bg