Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Скандална скрита камера разобличава Васа Ганчева с подкуп

Скандално видео с участието на Васа Ганчева показаха снощи в шоуто си Иван и Андрей. На скритата камера се вижда как маститата режисьорка иска 1000 лева, за да похвали рубриката “Съдебен спор” в “Станция Нова” на авторската страница, която списва всяка седмица във вестник “Уикенд”.От видеото става ясно как Ганчева обещава срещу уговорената сума да даде своята подкрепа за предаването и то в текст от колона и половина. Деловият разговор се провежда в столично заведение, докато режисьорката обядва. С пълна уста, тя професионално предлага текст, заглавие на цялата си страница и бъдеща защита към продукцията на Иван и Андрей, по чийто адрес от години Ганчева се пеняви и критикува в материалите си.

Васа Ганчева изпълнява договорката и в новия брой на в. “Уикенд” е отпечатана нейна статия, в която тя хвали рубриката “Съдебен спор” по “Станция Нова”. Тя е озаглавена “Съдебен спор” – неочакваната защита” и с подзаглавие “Нана прави човешко шоу в държава, в която хората са откровено правно неграмотни”. Всичко това се случва без знанието на ръководството на вестника. Ганчева е външен автор към седмичника и работи на хонорар.

“Сутринта ми се обадиха и ми казаха, защото аз не съм гледала, не знам точно за какво става въпрос… Мисля, че е някаква инфантилност от страна на Иван и Андрей. Скроили са ми компромат. Аз съм професионалист и работя срещу хонорар, както и вие, нали? Поръчаха ми материал и това е – нищо кой знае какво не се е случило и не мисля, че ще имам проблеми с “Уикенд”, заяви спокойно Ганчева пред “Всеки ден”. Според запознати обаче отношенията й с вестника приключват точно в този момент, тъй като скандалът е безпрецедентен. В журналистическите среди отдавна се говори, че подобни неща са се случвали и друг път, но камера улавя за първи път тази практика.От “Шоуто на Иван и Андрей” пък обясниха, че няма да дадат никакви подробности около скандала до неделя, когато целият материал ще бъде излъчен в рубриката “Съдебен спор”. Единственото, което споменаха е, че Васа Ганчева е получила до момента половината от обещаната сума. Предстои да разберем дали това означава престъпление. Преди седмичната си рубрика във в. “Уикенд”, Васа Ганчева водеше такава и във в. “Труд”.

В статията си в седмичника видната режисьорка не пести суперлативи за замисъла на съдебното шоу като цяло, за темите, за водещата Нана, която е наречена “пряма, решителна, делова”, както и за съдия Искра Онцова, която издава присъдите. Статиите на Васа Ганчева по отношение на тв форматите, продуцирани от Иван и Андрей, които са нейни “любимци”, доказват, че в тях няма редакторска намеса. И докато веднъж водещите са “хлебарки” и “гномове”, то следващия път продуцирано от тях предаване е “невероятно шоу с непредсказуем изход”.

Коя е Васа Ганчева

Наричат я живата история на БНТ, защото е сред първите тв режисьори. Дъщеря е на известния земеделски деец Лалю Ганчев. Сестра й пък е известната културтрегерка и бивша директорка на издателство “Народна култура” Вера Ганчева. Майка им Надя пък дълги години е била главен редактор на “модната Библия” на соца – сп.”Лада”.Семейството й е живяло в Швеция и скандинавските страни, където Лалю Ганчев е бил на дипломатическа работа. Васа Ганчева владее няколко езика, превежда пиеси и бестселъри от шведски, както и от английски. Била е съпруга на известния бард Михаил Белчев, в момента директор на Столична библиотека. Стопанка е на най-прочутия “тв критик” у нас – котарака Хохо.На Ганчева дължим едни от най-добрите предавания на националната медия, като последните години тя се изявяваше успешно и като тв водещ на „С Вас е Васа“ и „Вкусът на живота“ по Канал 1.

vsekiden.com