Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Румънски граничари стреляха с картечница срещу български кораб

Кораб на румънската гранична полиция е задържал в петък български риболовен кораб, който отказал да бъде подложен на проверка, докато ловял риба в Черно море в изключителната зона на Румъния, предаде Аджерпрес. Българският риболовен кораб бил локализиран в ранните часове на деня на 70 мили в открито море между Мангалия и българския бряг, съобщи за агенцията говорителят на Окръжния инспекторат на граничната полиция в Констанца Адриан Бурча.Румънските власти изпратили патрулен кораб за проверка на българския риболовен кораб, но българските рибари отказали да бъдат проверени и избягали в открито море, опитвайки се да влязат в български териториални води.

При това положение румънските власти съобщили на българските и турските си колеги, че се намират в специална ситуация и продължили преследването на кораба, като изстреляли неколкостотин патрона с картечницата на борда, преди

да успеят да задържат българския кораб, уточни Бурча.Румънските гранични власти след това предприели проверка на борда на българския риболовен кораб. Агенцията засега не съобщава какви са резултатите от проверката.

EkipNews.bg