Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Спират „Шоуто на Иван и Андрей“

Известният гръцки режисьор Тео Ангелопулос обяви, че ще посвети следващия си филм на кризата с дълга, засегнала Гърция, която заплашва с фалит цяла Европа.“Подготвям филм, чиято тема е гръцката криза, озаглавен „Другото море“, е заявил Ангелопулос, съобщи АНА-МПА, цитираната от БТА. „Ситуацията е ужасна. Всичко, за което сме борихме, не се осъществи.

„Икономическата криза на моята страна ме оставя без глас, не виждам изход, казва режисьорът“, който през 1998 г. получи „Златна палма“ на фестивала в Кан за филма си „Вечност и ден“.Според първите елементи от сценария новият филм на Ангелопулос ще разказва за театрална трупа, която изпитва трудности да постави пиесата на Бертолт Брехт „Опера за три гроша“.

Успоредно с това в пиесата се проследяват семейните отношения между баща и дъщеря, символизиращи поколението, което стои в основата на кризата, и това, което понася последиците от нея. „Европа беше една мечта, която бързо се разпадна“, добави Ангелопулос. „Ние (гърците) не сме сами. Ирландия, Португалия и Испания са изправени също пред сериозни икономически трудности. Италия също не е толкова добре. Може би Европа е фалирала.“

hotnews.bg