Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Инициативен комитет издига Меглена Кунева за президент

На 6 юни инициативен комитет ще издигне официално Меглена Кунева като независим кандидат за президент на Република България. Обявяването ще се състои в рамките на среща с широката общественост в зала „Александър“ на столичния хотел „Радисън“ от 12 часа, съобщиха от Инициативния комитет, цитиран от „Фокус“.Меглена Кунева ще представи мотивите си за включване в президентските избори, както и принципите и посланията на кампанията си. Членовете на Инициативния комитет ще обявят пред гостите аргументите си за подкрепа на Кунева.

Поканени са представители на гражданското общество, неправителствени организации, браншови и професионални гилдии, журналисти и общественици. За медиите е предвидена пресконференция с кандидата за президент и членове на Инициативния комитет след края на събитието.Меглена Кунева е първият български еврокомисар и първият комисар с ресор “Защита правата на потребителите” в Европейската комисия.

Тя е председател на Борда на директорите на Центъра за европейски политики и специален съветник за правата на пътниците на вицепрезидента на Европейската комисия и комисар по транспорта Сийм Калас. Магистър е по право. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски” през 1981 г., а през 1984 г. получава научната степен “доктор на юридическите науки”.

В периода 1987 – 1991 г. е редактор и водещ в Българското национално радио. Като старши правен съветник в Министерския съвет през периода 1991 – 2001 г. участва в изготвянето на редица законопроекти в областта на околната среда, достъпа до информация, вещното право и др.Два пъти е избирана за народен представител от листата на НДСВ – през 2001 и 2005 г.Омъжена, с един син.

ekipnews.bg