Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Заглавията от афиша на театралния фестивал „Варненско лято” за 4 юни

Програмата за 4 юни

Зимна приказка

На 4 юни от 18:30 часа в ДТ „Стоян Бъчваров” (Основна сцена) ще бъде представен спектакълът „Зимна приказка” на Театрална работилница „Сфумато”.

В него режисьорът М. Младенова продължава и задълбочава своя интерес към изследване на границите на човешкото с постоянна загриженост за това какво се случва след тяхното прекрачване.

Бремен

На 4 юни от 19:00 часа в ДТ „Стоян Бъчваров” (Сцена Филиал) ще бъде представено премиерното заглавие „Бремен” на Театрално-музикален продуцентски център – Варна. Спектакълът е по мюзикъла „Веселите градски музиканти“ от Александър Владигеров (написан през 1971 г.) и е новаторско попълнение в съвременната ни музикална история.

Man ex Machina

След успешната премиера на „Man еx Machina” имаме удоволствието да ви поканим на следващото представление, което ще се състои на 4 юни от 19:00 часа в галерия „Графит”. Спектакълът се занимава с взаимоотношенията между човек и технологии, които провокират създаването на хибридни същества. Тези свръхестествени, зрелищни същества маркират границите между човешко и технологично, родено и направено, факт и фикция.

Стереоскопична трилогия

На 4 юни в Археологически музей – Варна от 16:00 часа ще бъдат представени три 3D видео инсталации със заглавие „Стереоскопична трилогия”. Автор на проекта е хореографът Били Кауи, който фокусира интереса си върху стереоскопични танцови инсталации, които създават усещането за присъствие на реални танцьори от плът и кръв.

http://www.barometar.net/