Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Времето в Сицилия бърза

Странен феномен тревожи жителите на италианския остров Сицилия.Вече повече от седмица часовниците избързват с по 10-20 минути на ден. Необичайното явление и преди е регистрирано в много градове на Сицилия, като включително се отразява и в обществените часовници.В последната седмица това обаче е станало изключително масово, пише Mig.news.

Феноменът остава загадка и причината за него не може да бъде установена на този етап. И действително как би могъл да се обясни един такъв факт – стотици хиляди устройства, включително будилници и различни часовници на битови електроуреди, в различни зони на острова да правят една и съща грешка.Жителите на острова продължават обаче да изпитват големи неудобства с това „бързане на времето“, тъй като се оказва, че чакат продължително време на спирките за градски транспорт без реално автобусът да закъснява или че ги задържат повече време в учебен час или на работното място.

С разследването на странното явление, в най-добрите традиции на филма „Досиета Х“ са се заели учени от университета в Катания. Сред възможните причини се търси в слънчеви панели, експерименти на радиолюбители, а също и ремонт по кабели, които се правят от средата на май месец.

inews.bg