Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Panasonic и ЮНЕСКО сключват стратегическо партньорско споразумение

Днес Panasonic Corporation и Центърът за световно наследство на ЮНЕСКО обявиха споразумение за стратегическо партньорство за насърчаване на устойчивото развитие чрез обучение на следващото поколение в опазване на световното наследство и околната среда.Panasonic се стреми до своя 100-годишен юбилей през 2018 година да стане „Зелена иновационна компания №1 в областта на електрониката”. Като поставя екологията в основата на всяка част от своята дейност, Panasonic обединява приноса си в опазването на околната среда с бизнес растежа.

Като част от своя активен принос в опазването на околната среда, Panasonic работи заедно с Центъра за световно наследство от 1995 насам при публикуване на Календара на световното наследство. Центърът е секретариат на Комисията за световно наследство, която ръководи усилията за опазване на обекти на културното и природно наследство с изключително световно значение за бъдещите поколения. Новосформираното стратегическо партньорство заздравява изградената върху многогодишното успешно сътрудничество връзка.„Това ново партньорство с Panasonic ще засили способността ни да изпълняваме своята мисия”, каза Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО. „То е чудесен пример за екипната работа, която е необходима за насърчаване на идеите и дейностите за устойчиво използване на ресурсите на Земята и околната среда.”

Съгласно двугодишното споразумение, започвайки от юни 2011, Panasonic ще предприеме комуникационни и образователни дейности за насърчаване опазването на обекти на световното наследство и повишаване осведомеността за 40-та годишнина на Конвенцията за световно наследство на ЮНЕСКО през 2012. Дейностите включват генерално спонсорство на програмата “The World Heritage Special”, която ще бъде излъчена от National Geographic Channel в 183 страни, както и образователни инициативи за следващото поколение, включващи предоставяне на Panasonic 3D аудиовизуално оборудване и техническа поддръжка. Ще се проведат също и посещения на обекти и разнообразни състезания за деца, насочени към споделяне на значението на опазването на световното наследство с по-младото поколение чрез реални преживявания.

actualno.com