Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

25% от хакерите в САЩ работят за ФБР

Един на всеки четирима компютърни хакери работи тайно за ФБР и за американските тайни служби, като им предава информация за колегите им.25% от хакерите в САЩ работят за ФБР Под заплахата от дълъг престой в затвора служителите на ФБР успели да се внедрят в средите на онлайн престъпниците, като наели голям брой информатори. „Къртиците“, които вече имали сериозни връзки в общността на хакерите, след това предавали информация на ФБР за големи измами със самоличността, за да си гарантират по-малки присъди. Някои от големите незаконни форуми, където хакерите продават данни за крадени кредитни карти и фалшиви самоличности, са ръководени от „къртици“ на ФБР. Управлението на други сайтове е поето от агенти на ФБР, представящи се като специалисти по кражби на самоличност.

Смята се, че благодарение на работата им до момента десетки онлайн престъпници са били изпратени в затвора, а подземният хакерски свят е обхванат от параноя заради опасността от внедряване на външни лица. Ерик Корли, който издава списанието „2600“, съобщи пред „Гардиън“, че една четвърт от всички хакери в САЩ са били наети от властите като „къртици“. „Заради тежките присъди и сравнително слабото познаване на законите от мнозина хакери, те са доста податливи на сплашване“, казва той. Джон Янг, създател на сайта „Криптом“, който подобно на Уикилийкс се опитва да публикува тайни документи, допълва: „Това създава много обтегнати отношения.
Десетки хакери са издавани от хора, на които са смятали, че могат да разчитат“. Сред мнозината осъдени е и Брадли Манинг, който беше задържан по подозрение, че е предавал документи на Уикилийкс. Той бил издаден на властите от Ейдриън Ламо, осъден хакер, превърнал се в информатор.

b2bnews.bg