Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Джим Роджърс – песимист и оптимист за долара

Когато става въпрос за щатския долар, легендарният инвеститор и автор на много книги за търговия – Джим Роджърс е песимистично настроен за дългосрочните перспективи. Това обаче, не му пречи да очаква поскъпване на щатската валута в краткосрочен план, пише Bloomberg.Причината за песимизма се предопределя от масираното печатане на пари от правителството за запълване на дефицитите, което според Роджърс няма да свърши добре за „зелените пари“.

„Деветдесет и осем процента от света е песимистично настроен за щатския долар“, коментира Роджърс. Именно това според него дава перспективи за поскъпването на щатската валута в краткосрочен план.Разбира се като всеки трейдър Роджърс има изходна позиция от дългите долари и коментира, че би ги продал, ако валутата продължи да поевтинява. Същото ще направи той и в случай, че тя поскъпне.

Роджърс не би избрал и еврото като инвестиция в средносрочен план. Той вижда перспективата Германия и останалите относително дисциплинирани страни да оттеглят подкрепата си към Гърция и да оставят страната да изпадне в несъстоятелност.„Гърците стоят на плажа и пият узо“, което е неморално в условия когато останалите страни търсят начин да ги спасят, смята Роджърс. Златото и тежките суровини са възможност за отиграване на азиатския ръст, когато дойдат тежките времена за долара. Златото не е балон според Роджърс.

profit.bg