Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на разследван за наркоразпространение

Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на първоначалния арест на Светослав Костадинов от Исперих, разследван с други лица за притежание на наркотици, предназначени за наркопазара. На 3 юни тази година Окръжният съд в Разград задържа под стража 28 годишния мъж от Исперих, арестуван ден преди това с различни по вид и количество наркотични вещества. Светослав вече е обвиняем по досъдебно производство на ОД МВР в Разград затова, че от края на май, до началото на юни 2011 година, сам и в съучастие със съгражданина си Аднам Наим, във Варна, в Разград и в Исперих придобили и държали, за да разпространяват 32,20 грама марихуана, 16,80 грама амфетамини, 7,90 грама хероин и 0,3 грама кокаин.
Пресслужбата на съда припомня, че след акцията по задържането на мъжете в първия ден на м.Юни са били претърсени няколко автомобила и домовете на обвиняемите. Освен наркотичните вещества са били иззети и други материали. Разпитани са били  няколко лица, които свидетелствали, че Костадинов е разпространявал различна дрога на наркозависими.
Защитата на обвиняемия настоява днес за по-лека мярка за процесуална принуда заради съдействието, което Светослав е оказал на разследващите, заради чистото му съдебно минало и престижната работа. Според въззивната апелативна инстанция обаче, макар и на този ранен етап от разследването са законово обосновани всички предпоставки за постоянен арест на експерта от ТД „Хан Аспарух”. Иззетите наркотици, събраните гласни свидетелства и други материали по категоричен начин обосновават предположението, че Костадинов е извършител на престъпленията, за които се разследва. Реална е и опасността ако е на свобода обвиняемият да се опита да извърши друго престъпление.Определението на Апелативният съд, с което бе потвърден първоначалния арест на Светослав Костадинов, разследван с други лица за притежание на наркотици, предназначени за наркопазара не подлежи на обжалване.

barometar.net