Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Защо бременността ужасява мъжете?

За някои мъже новината, че ще половинката им е бременна, особено, ако не са готови да имат бебе, е като удар под кръста. С бременността мъжете асоциират куп отговорности и още толкова забрани – все неща, които ги ужасяват.

* Едно бебе винаги се свързва с куп отговорности, които мъжете не искат да поемат, тъй като самите те много често се чувстват и държат като непораснали бебета. Мъжете се страхуват да бъдат татковци, да разхождат бебе, да сменят пелени, да приспиват бебе, да го хранят, защото малко или много и на тях, освен на майките, ще им се налага да вършат всички тези задължения.

* Бебето означава и ограничено лично пространство, а за мъжете то е безценно. Мъжете са наясно, че едно бебе има повече вещи от възрастен човек, които обикновено биват разпиляни из цялата къща. Освен това едно бебе се нуждае почти от постоянно внимание, така че вече не мъжът ще бъде обгрижваният у дома, а бебето.

* Мъжът изпитва и притеснението ще бъде ли в състояние да издържа жена и дете. Особено първоначалната инвестиция в едно новородено е значителна, така че трябва да имате от рано спестени пари.

* Мъжете редовно асоциират бременността с липсата на секс . Бременността обаче не пречи физически на сексуалните взаимоотношение, освен в последните 1-2 месеца (както и малко след раждането), когато е препоръчително половите контакти да бъдат прекратени. Друг е въпросът, че просто някои жени не се чувстват комфортно или нямат желание за секс по време на бременност.

* Мъжете се ужасяват и от непрекъснатата смяна на настроенията на бременната жена и на практика се чувстват малко или много като жертви – никога не знаят дали ще бъдат разцелувани като се приберат от работа или ще бъдат посрещнати с точилката.

* Промяната на женската фигура също притеснява мъжете. Повечето мъже намират половинките си за особено привлекателни по време на бременността, но въпреки това се прокрадва страхът дали ще успеят да си възвърнат предишната стройна и слаба фигура след раждането.

Ели Йорданова

http://rozali.com/