Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Skype уволни няколко топ мениджъри

Компанията Skype Technologies SA, която управлява услугата за интернет-телефония Skype, уволни част от топ мениджърите си, съобщава Businessweek, позовавайки се на запознат източник, пожелал анонимност.От длъжността си в компанията са били лишени четиримата вицепрезиденти- Дейвид Гурл, Кристофър Дин, Дон Албърт и Ръс Шоу.

Освен тях били уволнени още директорът по маркетинг Дъг Боушер и Ан Гиленспи, която пък е отговаряла за кадровата политика. Skype се е разделил и с ръководството на услугата Qik Skype, която придоби през януари 2011 г. за 100 млн. долара. Източник на Bloomberg предполага, че уволнението на топ мениджърите преди края на сделката между Skype и Microsoft позволява на компанията да спести за обезщетяване на съкратените. Ако Microsoft по време на освобождаването им е пълен собственик на Skype, сумите ще бъдат по-високи.

Изпълнителният директор на Skype Тони Бейтс ще запази поста си. Предполага се, че той ще управлява подразделението Skype в състава на Microsoft. Закупуването на Skype от Microsoft бе обявено на 10 май. Услугата бе продадена за 8.5 млрд. долара, включително дълговете на компанията.Microsoft планира да интегрира Skype с редица собствени услуги, включително и игровата конзола Xbox 360, мобилната операционна система Windows Phone, пощата Outlook и ориентираната към бизнеса комуникационна платформа Lync.

profit.bg