Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Десетки граждани посетиха приемната на Павел Димитров

Десетки граждани дойдоха в приемната на народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Варна, Павел Димитров, която се проведе днес, 20 юни, от 10 до 12 ч. в клуба на партията на ул. „Г. Бенковски” №1. Поставен бе отново въпросът за такса смет от варненеца Димо Димов, който не ползва имота си, но е принуден да плаща. В тази връзка има и писмо от омбудсмана, според когото това също е неправомерно. Пред Димов, Димитров се ангажира да проведе разговор с кмета на Варна, за да разбере дали той е получил препоръката на омбудсмана и какви действия смята да предприеме.

С предложение кв. „Виница” да се обособи като отделен район на Варна дойде Георги Козарев. Той е председател на обществен съвет „Виница”. Идеята, споделена от Казарев, бе в квартала да се проведе миниреферендум във връзка с предложението. „След като ми предоставите обективни факти, че повечето от жителите на „Виница” искат отделянето й като район, ще преценим какви стъпки могат да бъдат предприети”, коментира Павел Димитров.

С молба за съдействие за осигуряването на средства за прекарването на канализацията  на улица 28-ма в района на спирка „Марек” дойдоха други граждани. Те уточниха, че улицата е в регулация и вече са събрали част от сумата за изграждането на канализация. Средствата, които не им достигат обаче, са в размер на 30 000 лв. „Ще поставя проблема пред председателя на Общинския съвет Николай Апостолов и пред председателя на финансовата комисия в местния парламент”, пое ангажимент народният представител и ръководител на ПП ГЕРБ – Варна. Непосредствено след приключването на приемната той изпълни обещанието си и съобщи, че се върви към решаване на въпроса в положителен аспект.

barometar.net