Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Жените не искат пари, а просто мъжът да работи

Повечето жени биха се омъжили по любов, а не за пари, стига мъжът да не е безработен.Така ново проучване, цитирано от Ройтерс, разбива мита, често повтарян от мъжете, че жените търсят в един мъж парите.91 на сто от самотните жени са заявили, че биха се омъжили по любов, а не заради пари.Три от всеки четири жени са заявили, че не биха се омъжили само за мъж без работа, а 65% признават, че биха се чувствали неудобно да се обвържат, когато самите те са безработни.

Показателно е, че 77% от анкетираните жени смятат, че могат да имат всичко – пълноценна връзка и семеен живот, както и успешна кариера.В същото време 63% от жените са заявили, че работят по 40-59 часа седмично, а 62% от жените във връзка признават, че прекарват само три часа и дори по-малко с партньора си по време на работна седмица.“Кариерата е наистина на първо място за работещите жени. Доста е иронично, че именно тези жени смятат, че могат да имат всичко. Как? Кога?”, коментира Меган Касърли, от ForbesWoman, провели проучването сред 625 жени, заедно със сайта YourTango.com.32% от жените казват, че изкарват повече пари, отколкото партньора си, и половината заявяват, че биха се омъжили за някого, който печели значително по-малко от тях, докато 41% признават, че не биха.

Петдесет и пет процента от дамите заявяват, че са готови да се откажат от кариерата си, за да се грижат за децата, ако партньорът им ги помоли да го направят. Но само 28% биха поискали същото от партньора си.Проучването разкрива още, че ако жените имат един свободен час на ден, 42% от тях биха го използвали за себе си, вместо с партньора, приятелите, семейството или на работа.

inews.bg