Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Пациенти настояват за забрана на група антибиотици

Пациентски организации от различни страни в Западна Европа настояват за пълна забрана на група антибиотици, чиято употреба може да причини слепота, сърдечно-съдови проблеми и дори смърт. Въпреки тези опасни и добре известни възможни странични ефекти, много лекари продължават да изписват тези медикаменти ежедневно.

Флуорохинолоните или хинолоните (най-познат и използван сред които е ципрофлоксацинът) са едни от най-опасните и токсични лекарства в аптечната мрежа, твърди Дейвид Фулър, основател на сайта fqresearch.org, чиято цел е да помогне на хората, пострадали от употребата на хинолони. Самият той страда от сериозно нарушение на зрението и ставни увреди, причинени от медикамент от групата на хинолоните при лечение на пневмония през 1986 г.

Фулър твърди, че никой не води статистика на броя на жертвите и сериозните странични реакции, причинени от тези лекарства и вероятно проблемът е далеч по-сериозен, от официално изнесената информация . До този момент пет различни флоурохинолона са били изтеглени от пазара в различни държави, след като е било доказано, че са предизвикали смърт в резултат на сърдечно-съдови усложнения.

zdrave.bg