Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Електронните четци стават все по-популярни

За първи път от пролетта на 2009 г. притежателите на електронни четци в САЩ достигнаха двуцифрени стойности като процент от населението, сочи анализ на американската тинк-танк организация Pew Research Center.Резултатите показват, че броят на четците в употреба се е повишил двойно през последните шест месеца, докато при таблетите се наблюдава слаба стагнация след бързия растеж, провокиран от пусканетo на iPad на Apple миналата година.

Според проучването през месец май 12% от възрастните в САЩ притежават Kindle, Nook или друг електронен четец, в сравнение с 6 процента през миналия ноември. През същото време притежателите на таблети като Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom и iPad са нараснали от 5 на 8 процента. Около 3% от респондентите са казали, че притежават едновременно таблет и електронен четец.Причината за по-бързия растеж на електронните четци в сравнение с таблетите се дължи на факта, че четците като Nook Color постепенно придобиват възможностите на таблетите. Повечето от тях вече предлагат най-различни приложения, имат цветни дисплеи и мобилни операционни системи като Android. Не е за пренебрегване и фактът, че четците предлагат тази функционалност на много по-ниски цени от таблетите като iPad.

Анализът на Pew показва още, че демографските модели между потребителите на таблети и на четци са сходни, макар че се забелязва тенденцията мъжете да проявят повече интерес към таблетите отколкото жените.В бъдеще тенденцията може обаче да се обърне в полза на таблетите заради потенциалното пускане на нов таблет на Amazon. Тя обаче ще зависи най-вече от цената и предлаганите функции на новото устройство, коментират специалистите.

inews.bg