Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Яжте повече ядки и плодове, за да отслабнете

Консумацията на големи количества здравословни храни като ядките и плодовете е по-важна и ефективна стратегия за отслабване от спазването на диети, твърдят експерти, цитирани от Би Би Си.Ако искате да отслабнете или да контролирате своето тегло в разумни граници, трябва да увеличите приема на ядки, плодове, кисело мляко и зеленчуци – храни, богати на ценни фибри. По този начин ще потиснете апетита си и няма да оставите място в стомаха си за по-калоричните и мазни храни, обясняват изследователи от Университета Харвард.

Проведеното от тях проучване включва 120 000 души и е публикувано в престижното списание New England Journal of Medicine. Участниците били проследени за период от 20 години.За никой не е изненада, че свързаната с най-сериозно напълняване храна е чипсът. Една порция от соленото лакомство е довело средно до повишаване на телесната маса с 1,5 килограма.Подобни резултати били наблюдавани при хора, които са консумирали допълнително сладки напитки и мазни меса.

Кои храни са подходящи за отслабване

Направеното проучване показва, че в дългосрочен план най-полезни за фигурата са храни като киселото мляко, ядките, зеленчуците, плодовете и пълнозърнестите храни. Консумацията на допълнителна порция кисело мляко на ден е довела до отслабване с 0,37 килограма, а редовният прием на зеленчуци – с 0,1 кг.

zdrave.bg