Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Почина Васа Ганчева

След тежко боледуване на 65 години почина известната телевизионна критичка и режисьорка Васа Ганчева. Смъртта й е настъпила около 11 часа днес вследствие на тежко коремно заболяване, съобщиха от пресцентъра на „Пирогов“. Миналата седмица тя беше приета по спешност в „Пирогов“, след като се оплакала от силни коремни болки. След прегледа се оказало, че трябва да бъде оперирана заради преплитане на червата, но е получила усложнения.

Наскоро името на Васа Ганчева бе замесено в скандал, след като бе заснета от скрита камера на Нова телевизия да иска хонорар, за да напише похвална статия за рубриката „Съдебен спор“ на „Станция Нова“‘.Във видеото се виждаше как телевизионната критичка заявява, че срещу 1000 лв. ще напише три поредни статии във в. „Уикенд“, с които да подкрепи предаването.След излъчването на репортажа Ганчева беше отстранена от списването на редовната си рубрика в седмичника.

Тогава телевизионната критичка обясни в писмо до медиите, че акцията срещу нея е „поредното поръчково убийство към свободното слово“. По думите й хонорарът е форма на възнаграждение, определено от Закона, и е абсурд да се счита за подкуп.Васа Ганчева беше водеща на различни предавания като „С Вас е Васа“ и „Вкусът на живота“.

dnes.bg