Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ГЕРБ сигурни в успеха си в поне шест общини, БСП – в две

ГЕРБ има амбицията да спечели местните избори в поне шест общини в областта, каза за Дарик областният координатор на партията Павел Димитров.Управляващите са сигурни в победата на досегашните кметове на Аксаково и Бяла Атанас Стоилов и Атанас Трендафилов, които официално влязоха в надпреварата за местния вот. Освен тях ще победят и кандидатите в Дългопол, Аврен, Белослав и Ветрино, смята още Димитров. Той вярва, че претендентът на ГЕРБ в Суворово също има големи шансове да седне в кметското кресло наесен.

Общината, в която ГЕРБ очакват да претърпят загуба, е Долни Чифлик. Те определят сегашния кмет Борислав Натов като силен кандидат, който най-вероятно ще бие гербаджията. Натов е независим кандидат, получил подкрепата на БСП.

Освен Долни Чифлик “червените” имат като приоритет и община Провадия. Там те са издигнали нов кандидат – инж. Филчо Филев. “Той е сравнително млад човек, експерт специалист, и сме уверени, че ще успеем да победим”, изтъкна председателят на Областния съвет на БСП Боян Димитров. Той допълни, че Тодорка Павлова е претендентът на “червените” за кмет на община Аврен.В битката наесен ще влязат и стари муцуни. БСП ще издигне кмета на община Ветрино Георги Андреев и отново ще подкрепи градоначалника на Вълчи дол Веселин Василев.Останалите кандидати на БСП ще станат ясни най-късно до 19 юли, когато ще приключат всички градски конференции.Поетапно ще бъдат обявявани и играчите на ГЕРБ в предстоящия местен вот.

http://www.barometar.net/