Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Бургас получава болница за рехабилитация за спортен, културен и СПА туризъм

Министерският съвет предостави за безвъзмездно управление на община Бургас „Специализирана болница за рехабилитация – Бургаски минерални бани” ЕАД. Причината е, че дружеството не поддържа материалната база в добро състояние повече от 20 години, тя не се използва по предназначение и генерира разходи. С придобиването на терена община Бургас възнамерява да изгради база за развитието на спортен, културен туризъм, развлечения, балнеолечебни и СПА комплекси, зелено училище и др. Реализирането на проекта ще има и социален ефект чрез осигуряване на голям брой работни места за обслужване на всеки отделен обект (музейни работници, екскурзоводи, администратори, спасители, лекари и медицински сестри, обслужващ персонал в заведенията за хранене и хотели).

С друго свое решение правителството одобри прехвърлянето безвъзмездно на правото на собственост върху имоти на община Божурище, Софийска област. В резултат на решението терените, които се намират в землището на с. Гурмазово, ще бъдат използвани за изграждане на гробищен парк, пречиствателна станция, зона за спорт и отдих. За реализацията на инвестиционните намерения общината ще се възползва от възможностите по оперативните програми на ЕС, финансиране от местния бюджет, включително и чрез публично-частно партньорство.Кабинетът прие решение и за безвъзмездно предоставяне за управление на имот – частна държавна собственост, на Министерството на вътрешните работи. Имотът се намира на ул. „Илинден” №16 във Враца и е с площ 15 654 кв. м, застроен с пет сгради. Имотът, управляван досега от МО, ще се ползва за съхранение на военновременни запаси и имущество за действие при бедствия, аварии и катастрофи, както и на мобилна техника.

От МВР беше отнет, поради отпаднала необходимост, имот от 10 дка с право на строеж в Разград. Строителството на сградата, която е трябвало да бъде Дом на МВР в града, е започнало през 1983 г. и е спряно през 2008 г. поради изчерпване на финансовите средства. Местната власт възнамерява със собствени средства да довърши строителството и да използва сградата за задоволяване на обществени потребности от местно значение.На община Каварна за управление беше предоставена Буна №3 (4010 кв. м). Брегозащитното съоръжение е изградено по проект за укрепване на нос Чиракман, реализиран от МРРБ с целево финансиране от МФ. С получаването на правото на управление община Каварна ще може да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за поддържане на съоръжението по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.С две решения правителството безвъзмездно предоставя за управление на Министерството на земеделието и храните имоти за нуждите на Контролно-техническата инспекция в Търговище и на Общинската служба по земеделие в Луковит. Те представляват офиси в административни сгради и имат обща площ, съответно, 265 кв. м и 18 кв. м.

С други две решения за имоти – частна държавна собственост, бяха обявени имоти – публична държавна собственост в Хасково и край с. Козаревец, община Лясковец.Имотът в Хасково е с площ от 32 кв. м и се намира на бул. „България” №83. На адреса има административна сграда на три етажа и сутерен (1554 кв. м), с топла връзка на ниво втори етаж към сградата на Областна дирекция на МВР. С промяната в статута на тези 32 кв. м ще се предостави достъп до аварийния изход на съседен имот – Търговски център и хотел.Теренът в с. Козаревец е с площ 2205 кв. м. С обявяването му за частна държавна собственост ще могат да бъдат предприети ефективни действия по неговото управление от Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура”.С промяна в друго свое решение от 2010 г. – за безвъзмездно прехвърляне на имот в собственост на община Етрополе, правителството отстрани допусната техническа неточност.

http://www.barometar.net/