Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Еколози и привърженици на нестандартната медицина ще проведат Пети международен летен събор

ПЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕТЕН СЪБОР на “ТРИНОГА”, „ПЕРМА ФЕМИЛИ”, “М.И.Р.”, “СЛЪНЦЕ-ЛУНА“ и клуб „ЮНЕКО“ – в СОФИЯ и с. ЖЕЛЕН

1. В София, на 8.07., от 16 до 20 часа, в Софийския Университет, зала 2, в северното крило, вляво, ще има представяне на идеи – екологични, природномедицински, педагогически, бизнес за устойчиво развитие и др., с участието на гости от страната и чужбина и на журналисти. То ще завърши с Кръгла маса по презентира…ните актуални въпроси. Вход свободен. (Все още има възможност за по-разширено участие, а не само като гости, и на други организации, моля да ни се обадите обаче предварително!)

2. От 09 до 17.07. вкл., в махала Черни камик, с. Желен (близо до Своге), ще се проведе 9-дневен събор, посветен на актуални теми: екоземеделие и опазване на околната среда, природна медицина и профилактика, по-адекватни форми на образование, възпитание и общуване и различни видове изкуство. Основни инициатори са сдружение „Тринога“, „М.И.Р. „и „Перма фемили“, като се очаква подкрепа от страна на местното кметство и организации с отношение към споменатата проблематика, както и участие на екоактивисти, селски стопани, педагози, психолози, натуропати, музиканти и т.н. от цялата страна и от други държави. Всеки ще може да участва безплатно – през цялото време или през част от него. Основната форма за пренощуване ще е палатков лагер (само на установените места; молбата ни е да не се газят ливадите, стопаните ги пазят за косене!!!). Възможно е след предварителна заявка да се осигури преспиване в къща или фургон срещу дарение от 3 до 7 лв. За всички ще бъде осигурена растително-млечна храна, срещу дарение от 1,50 лв. на ядене.

Акценти в програмата:
– Запознаване с дейността на Тринога, М.И.Р., „Перма фемили“, «Слънце-Луна» и други сходни инициативи;
– Практически обучения в екологични форми на земеделието, подхранване на растенията, събиране на сено, отглеждане на коне и др. – Филип Кирилов
– Дострояване на автентична пещ за домашен хляб от екипа на «Слънце-Луна и доброволци
– Разпознаване и правилна употреба на диворастящи лечебни растения; социалнозначими заболявания и тяхната профилактика и лечение с природни средства – д-р Пашкулев
– Важни въпроси на оцеляването – поведение при трудности в планината, земетресения, спасителни акции, възли и т.н.
– Кратки семинари, демонстрации и събеседвания по други важни за човека, обществото и природата въпроси
– Културна програма (включително спонтанна изява на скрити таланти!).
Програмата ще бъде доуточнявана в течение на събора.
Транспортният достъп до Черни камик е до центъра на с. Желен с кола или до гара Церово с влак (вж. картата) после по черен път; ако идвате за пръв път, може ни да се обадите за повече разяснения.
Всички желаещи да сътрудничат в организацията и провеж-дането на мероприятието са добре дошли! Основни изисквания са съблюдаване на установения ред, опазване на природните богатства и… дух на ентусиазъм и споделяне!

http://www.barometar.net/