Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Когато партньорът ви е нещастен…

Връзките са страхотни, когато и двамата партньори са щастливи, здрави и минимално стресирани. Но, когато един от вас се окаже в труден период и трябва да се справи с личните си неуспехи и нещастия, което го води до депресия, другият също страда. Поддържането на връзката, когато партньорът е нещастен, не е лесно, но тук сме събрали няколко идеи за справяне, когато половинката ви преживява чувство на тъга или съмнение в себе си.

Приспособете се

Не е сега моментът да натяквате или да се оплаквате от това как шефът ви е дал допълнителна работа към вече преливащата купчина. Колкото по-често сте насреща и изслушвате партньора си без да го прекъсвате или съдите, че е забравил да изхвърли боклука, толкова по-добре ще се чувства той. Половинката ви има нужда да знае, че сте загрижени за него и че може да разчита на вас, а не, че вратовръзката му не подхожда изобщо на ризата, която е облякъл.

Подкрепяйте го

Бъдете достатъчно чувствителни, за да знаете кога партньорът има нужда от вас. Не се очаква да знаете какво да кажете или направите, за да му помогнете да се почувства по-добре. Но трябва да знаете кога да отложите женската вечер, за да останете с него и да го подкрепите в трудния момент. Трябва да усещате кога трябва да избягвате безкрайните разговори за майка си и вместо това да го попитате как се чувства той и с какво можете да му помогнете.

Дайте му друга гледна точка

Напомнете му за всички неща, за които трябва да е благодарен. Нещастните хора са склонни да забравят какво са постигнали и вместо това се фокусират върху пропуснатите възможности, миналите неуспехи и всичко, което чувстват, че трябва да направят, но с което така и не се захващат. Вашата задача е да посочите силните страни на партньора, неговите умения и качества, които го правят специален. Той може и да не ви послуша веднага, но думите ще бъдат чути и постепенно ще доведат до промяната.

Окуражавайте го – не го притискайте

Окуражаването може да има двупосочен ефект. От една страна идеите, които му споделяте, може и да не са му минали през ума по-рано. Но от друга страна, едно натрапчиво натякване може да звучи негативно за някой, който не е особено щастлив. Ключът е в това да прецените точно настроението на партньора си преди да започнете да изреждате нещата, които би трябвало да направи, за да се почувства по-добре и да премине трудния период. Опитайте първо с нещо малко и, ако той е отзивчив, продължете нататък. Ако обаче се затвори в себе си, оставете съветите за друг път, когато половинката ви ще е по-склонна да чуе идеите ви.

tia.bg