Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Пет минути за по-добър брак

Здравите бракове са станали такива с помощта на много нежност, любов и грижи. Но малко от нас имат времето да четат дълги книги за самопомощ и да правят сложни упражнения за поддържането на успешен брак. Вместо да се опитвате да срутите и постоите наново всичко, опитайте да настроите брака си. Независимо дали сте новобрачна двойка или сте заедно от десетки години, всеки брак може да се облагодетелства от тези прости пет-минутни техники.

Говорете със съпруга си като с някой, когото обичате

Това е мъжът, за който сте се омъжила, не някой случаен, когото сте забърсали на морето, затова внимавайте с тона си и му говорете, както искате да говорят на вас – с уважение, любезност и разбиране. Когато напрежението нарасне и усетите, че сте много разстроена, дайте си време, докато успеете да си възвърнете самообладанието и добрия тон.

Целувайте се страстно, както го правят любовниците

Когато се видите вечер след работа, отделете няколко минути да се насладите на дълга и страстна целувка. Без значение колко трескаво е ежедневието ви, все ще можете да отделите пет минути за тази важна и съдържателна целувка. Това ще допринесе за атмосферата през цялата вечер.Когато взаимоотношенията ви не са особено добри, си припомнете какво е означавал за вас брака преди да се омъжите. Бракът е пълен с върхове и спадове и, когато лошите моменти са привидно повече от щастливите, искрата започва да угасва и като че ли забравяте защо сте казали онова „Да.“. Това е времето, когато трябва да извадите от скрина любовните си обяснения и да си ги припомните отново един на друг. Ще се почувствате сякаш сте отнесени обратно към деня, когато сте се врекли да сте винаги заедно, което ще ви даде тласъка, от който имате нужда, за да преодолеете потиснатото си настроение в момента.

Заменете „аз“ с „ние“

Променете навика си и спрете да използвате думата „аз“, вместо „ние“. Това ще има особено позитивно влияние върху брака ви. Резултатите от едно изследване, проведено със 154 двойки, сочат, че тази проста промяна има забележително въздействие. Двойките се държали по-позитивно един към друг и демонстрирали по-нисък психологически стрес, когато се отказвали от местоимението в единствено число. Не се притеснявайте – това не означава, че ще изгубите индивидуалността си. Просто ще използвате отборни термини като по този начин ще покажете, че зависите в здравословни граници един от друг и се подкрепяте. Това просто местоимение ще ви помогне да постигнете чувство за сплотеност.

Ценете партньора

Едно обикновено „благодаря“ може да значи много и окуражава партньора да продължи да търси и задоволява нуждите ви. В крайна сметка никой не иска да бъде възприеман за даденост. Бъдете благодарни за малките неща (например когато най-после се научи да слага мръсните си чорапи в коша за пране), както и за големите (когато поема всичките ви домашни задължения за цяла седмица, защото знае, че имате сериозни крайни срокове на работа). Когато се отблагодарявате, фокусирайте признателността си върху него вместо върху задачата, която е свършил. „Благодаря ти, че си толкова грижовен, скъпи. Това, че си приготвил вечерята днес наистина ме облекчи, а и беше толкова вкусно!“ се възприема много по-добре от „Благодаря, че си изчистил тоалетната.“

tia.bg