Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

В Москва се появяват плаващи хотели

Плаващи хотели с общо повече от 5 000 стаи ще се появят скоро по московските реки. Постройките ще бъдат издигнати върху стари влекачи и кораби, заявява Константин Тимофеев, шеф на комитета по инвестиционните проекти в Московското кметство, цитиран от РИА Новости.“Имаме достатъчно пространство по кейовете, а подобни обекти без проблеми могат да се включват към енергоизточници и други системи за снабдяване с нужните суровини“, казва още Тимофеев. В момента само за Москва са планирани повече от 50 подобни хотела, дори всеки от тях да има само около 100 стаи, това ще са повече от 5 000 нови хотелски стаи.

Първите подобни сгради ще се появят още през тази година по московските реки.Според Тимофеев нуждите на руската столица от хотелски стаи е покрита само на 30%. Градът се нуждаел от около 300 000 хотелски легла.Идеята за плаващи хотели в реки и езера не е нова. Още през пролетта на миналата година три руски компании – „Аквател дизайн“, „Росполимер“ и „Рекстром М“, стартираха съвместен проект, който предвижда до 2015 г. да бъдат построени около 150 плаващи хотела.

Всеки от тях ще представлява 5-6 независими една от друга вили, обединени с единна сервизна служба – ресторантско обслужване, почистване, административно обслужване.В Москва вече започна производството на понтони за хотелите. Всеки „дом на водата“ ще бъде 15-18 м дълъг и 7 м широк и ще се състои от закрити помещения с площ 30-40 кв. м и височина на борда над нивото над водата поне 70 см. В плаващите вили ще има спалня, гостна, кухня, баня.

investor.bg