Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Учени оспориха тезата, че пиенето на много вода е полезно

Родителите на децата по цял свят ги съветват от малки да пият повече вода. Лекарите непрекъснато твърдят: Минимум литър и половина вода на ден трябва да изпие човек. Дали обаче наистина това е вярно? Британски учени се заеха да разберат.  След продължителни изследвания те оспориха тезата, че приемането на големи количества вода влияе добре на здравето.

Според проучване, публикувано в „Бритиш Медикал Джърнал”, пиенето на вода, без да си жаден, може да навреди на тялото и да доведе до излишна концентрация на течности в организма. „Няма твърди доказателства за това дали приемането на много вода подобрява здравословното състояние на човека“, заявяват учените. Те твърдят, че ползата от консумацията на вода често е преувеличена от фирмите, които печелят от продажбите на бутилираната течност.

Факт е обаче, че водата пречиства тялото и го освобождава от вредните токсини, спорят други изследователи. Лекарите подчертават, че е много важно в жеги, като тази днес, да се консумира по-често вода, за да се избегне дехидратация на организма.

manager.bg