Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Стачка на журналистите от Би Би Си, отразяват само скандала с Мърдок

Журналистите от британската медийна компания Би Би Си оставиха аудиторията си без новини, след като започнаха 24-часова стачка. Информационните програми на радио и телевизионните канали на Би Би Си почти навсякъде са отменени, вместо тях в ефир се излъчват материали от архивите на компанията.Стачката е засегнала и предавания на Би Би Си за чужбина. Единственото изключение са кратките новини за развитието на скандала около медийната група на Рупърт Мърдок.

Стачката бе обявена като протест срещу уволненията, към които пристъпи ръководството на Би Би Си в изпълнение на програма за значително съкращаване на разходите. Компанията се финансира чрез специален данък – в размер до еквивалента на 200 долара годишно – който се плаща от всяко британско семейство, в чийто дом има телевизор.

В първата фаза на съкращенията бяха закрити редица предавания на международната служба на Би Би Си, в това число и програмите на руски език. Сега съкращенията засягат журналисти от различни подразделения.С цел ограничаване на разходите част от „каналите” на Би Би Си ще бъдат преместени от Лондон в Манчестър, за да се намалят наемите за работни помещения.

tvevropa.com