Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

ГЕРБ е единствената партия, която няма интерес от взривовете

Единствената партия, която няма интерес от взривовете пред централата на РЗС и клуба на ДСБ, е ГЕРБ. Това коментира депутатът от управляващата партия Иван Петров. По думите му взривовете са остър терористичен акт и целят да има напрежение и недоверие в институциите.Никоя политическа сила и никое правителство не биха искали да се случват подобни неща, допълни Иванов. Според него МВР ще направи всичко възможно, за да разкрие виновниците за двата взрива.Безумно е да се твърди, че ГЕРБ има нещо общо с двата взрива от тази сутрин – пред централата на РЗС и офиса на ДСБ. Това заяви и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев пред БТА. По думите му случилото се е провокация към демокрацията, към цялото общество, в това число и към ГЕРБ.

Главчев заяви, че инцидентът изглежда така, сякаш е „съшит с бели конци“. Това е дело на мутрополитици, дори по-скоро на мутри, но не е дело на ГЕРБ, каза Главчев, помолен да коментира декларацията на РЗС, в която се казва, че случилото се е свързано с „еднолична власт на мутрополитиците от ГЕРБ“. Главчев посочи, че компетентните органи трябва да се произнесат кой е отговорен и допълни, че при обичайните терористични актове извършителите им се обозначават.Явно РЗС разполага с повече информация, щом Яне Янев твърди, че с взривовете са свързани службите, каза Главчев. Той призова лидера на РЗС да каже кои точно служби визира. Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че случилото се повдига някои въпроси. Ако взривовете имат нещо общо с вота на недоверие, защо те не бяха поставени пред офиси на вносителите му, попита Главчев.

Междувременно до медиите беше разпратена и официална декларация от ПГ на ГЕРБ. „ПГ на ПП ГЕРБ остро осъжда превърналите се в грозна практика опити, работата на правителството и институциите в държавата, да бъдат дискредитирани по този криминално истеричен начин. Осъждаме и скандалният модел, по който очевидно тръгва предизборната кампания. Не на последно място категорично се противопоставяме срещу такъв тип провокации – да боравиш не с аргументи, а със взривове, да привличаш внимание с бомби, а не с думи”, пише в документа.  „Затова нека сме наясно, няма да допуснем страха и еманацията на беззаконието от предходните управления, да триумфира в държавата. Ще продължим да управляваме в хигиена и безкомпромисност срещу тази криминална (мафиотска) симбиоза, която се опитва да възстанови  порочните модели от миналото”, пише още в текста.

dariknews.bg/