Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

НАП Варна продаде на търг вила на длъжник

Дворно място от 1050 кв. м и вила продаде днес на таен търг НАП Варна. Собственикът на вилата е отказал да заплати доброволно  данъчни задължения и наказателни постановления в размер на 38 хиляди лева.  За крайморския имот, намиращ се в с. Звездица, наддаваха 4 кандидат-купувачи, като стартовата цена бе 44 хиляди лева, а имота се продаде за 55 500 лева.

От началото на годината НАП Варна е провела 73 търга с тайно наддаване, като за продан бяха изнесени движима и недвижима собственост на фирми и лица, отказали да изпълнят доброволно задълженията си към бюджета, а така също вещи и имущество отнети в полза на държавата от съдилища и агенции.

Свинекомплекс на собственик, отказал доброволно да внесе просрочените данъчни задължения, бе продаден на публичен търг за 118 хиляди лева. На друг търг инспекторите по приходите от териториалната дирекция обявиха  и продадоха за 31 хиляди лева апартамент, отнет в полза на държавата от лице, извършвало незаконни финансови операции и сделки с имущество. Общо 400 хиляди лева са постъпили в държавния бюджет за първите шест месеца на годината от проведените търгове от приходната агенция във Варна.

През следващите два месеца  предстои   НАП Варна да обяви за продажба близо 7 килограма злато. Благородният метал е  отнет  в полза на държавата от Агенция „Митници”. За продан ще се предложат бижута от жълто злато, като всичките са проверени за чистота на благородния метал и са маркирани с държавен знак.

Условията за провежданите от НАП Варна търгове, списък на вещите, продажната им цена и размерът на депозита могат да се намерят на страницата на агенцията в Интернет: http://www.nap.bg.

barometar.net