Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ивет Лалова номер 1 в Европа за месец юни

Българската спринтьорка Ивет Лалова и Кристоф Льометр от Франция бяха избрани за лекоатлети на Европа за месец юни в класацията, която се провежда всеки месец на официалния уебсайт на европейската атлетическа организация.Льометр, който стана първият мъж в историята на европейския атлетически шампионат, спечелил състезанията на 100, 200 и 4×100 в Барселона миналата година, още повече подобри представянето си през този сезон.Той спечели състезанието на 100 метра на европейското отборно първенство-Супер лига в Стокхолм с национален рекорд от 9.95 секунди, а две седмици по-късно завърши втори в състезанието от Диамантената лига в Лозана, след като финишира след победителя Асафа Пауъл.

Българката Ивет Лалова продължи силните си представяния през месец юни и спечели няколко победи по време на европейското отборно първенство – Втора лига в Нови Сад, Диамантената лига в Осло, с което стана първата българка печелила подобно отличие и на състезанията в Бурса. С тези постижения тя стана водач в европейските ранглисти и при двете дисциплини на 100 и 200 метра.За постиженията си през месец юни, Лалова и Льометр бяха избрани за атлети на месеца чрез анкетата, в която гласуваха стотици фенове цяла Европа. Инициативата, според която се избира спортист на месеца се извършва от януари 2007 година, като това става за всеки отделен спорт в Европа.

Интересното е, че двамата са най-бързите бели мъж и жена на планетата със своите най-добри резултати. Льометр е първия бял мъж слизал под десет секунди за 100 метра.Лалова накара много от феновете по целия континент да гласуват за нея, заради страхотните и изяви в началото на сезона, когато българката спря часовника на 11.08 и 22.66 секунди за състезанията на 100 и 200 метра в Измир. В анкетата тя финишира пред световната и европейска шампионка по седмобой Джесика Енис от Великобритания.

inews.bg