Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

340 варненци се жалваха в НАП от началото на годината

340 жалби за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство подадоха за шестте месеца на 2011 година жителите на град Варна в териториалната дирекция на НАП. 200 от тях са за това, че работодателят не им внася социалните и здравните осигуровки. 60 наематели на жилища и офиси са са се жалвали, че хазяйте не им издават документ за платените от тях наеми. Останалите жалби са за неиздаване на касови бонове и фактури при закупуване на стоки или за други нарушения на данъчното законодателство.

Инспекторите от „Оперативни проверки” при териториалната дирекция са извършили проверки по всички жалби, като за резултата от тях са уведомили жалбоподавателите, посочили адрес за кореспонденция. През изминалите шест месеца на 2011 година  инспекторите от „Оперативни проверки” при НАП Варна са извършили общо 1 973 проверки за спазване на данъчното и осигурителното законодателство, като са съставили 856 акта за административно нарушение. 462 от тях са за нарушения на нарeдба H-18 – неиздаване на касов бон. За нарушение на КСО – невнасяне на социални и здравни осигуровки са съставени 377 акта. 17 акта са съставени за неподадени декларации за регистриране по ДДС, невнесен ДДС и нарушения на Закона за счетоводство.

От НАП Варна напомнят на лицата, които подават жалби в териториалната дирекция за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, да посочват своите имена и адрес за кореспонденция, за да бъдат уведомени за резултата от извършените проверки.Сигнали за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство могат да се подават в териториалната дирекция, а така също и чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.

barometar.net