Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Хомосексуалистите „свободни“ в US aрмията

Гейовете и лесбийките вече ще могат да станат свободно част от редиците на американската армия. Това стана възможно, след като президентът Барак Обама официално отмени политиката, забраняваща открити хомосексуалисти да служат в армията, като сложи край на противоречивата практика, принуждаваща ги да крият сексуалната си ориентация.Политиката, известна като „не питай, не казвай“, позволяваше лица нетрадиционна сексуална ориентация да служат де факто в армията, при положение обаче, че нямаше да говорят открито за това. Промяната, одобрена от държавния глава, влиза в сила след два месеца, съобщават световните агенции.

Армията ни повече няма да бъде лишена от качествата и таланта на патриотичните американци, само защото те са гейове или лесбийки, се казва в изявление на Барак Обама.От 20 септември вече няма да им се налага да крият какви са, ако искат да служат на страната си, отбелязва президентът.Решението на президента се случва, след като лично министърът на отбраната на САЩ Леон Панета и Пентагона се съгласиха да допуснат хомосексуалисти да служат в състава на американските въоръжени сили.

Според последни изследвания на Пентагона повечето военнослужещи в редовете на американската армия не са против присъствието на хомосексуалисти в нея.По мнение на над 74% от 150 000 интервюирани военни и техните съпруги службата на хомосексуалисти няма да се отрази негативно на психологическата атмосфера. Според 92% от анкетираните сексуалната идентичност няма да попречи да се работи или воюва съвместно.

news.bg