Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Български филм с приз в Одеса

Българският филм „Подслон“ на Драгомир Шолев спечели специалната награда на журито на второто издание на международния кинофестивал в Одеса, съобщава електронното издание Одеса нюз.„Подслон“ – филмът на годината и според Българската филмова академия, си подели отличието с лентата „Срок на годност“ от Уругвай. Голямата награда на кинофеста отиде при френският филм „Мъжкарана“ на Селин Шама, съобщава „Монитор“.

Наградата за най-добър режисьор получи белгиецът Олиас Барко за филма „Убийте ме, моля!“. Отличието за най-добра актьорска игра грабна Керен Бергер за ролята в израелския филм „Две нощи“.Специалната награда на публиката отиде при Ясмин Самдерели за дебютната й лента „Добре дошли в Германия“. По време на фестивала бяха показани 100 филма от 40 страни. Те бяха гледани от 70 000 зрители. 14 филма бяха в конкурсната програма.

Припомняме, че творбата на Драгомир Шойлев е носител на голямата награда на 15-ия София филм фест и определен от Българската филмова академия за най-добър филм за 2010-та. Сценарият е на Разван Радулеску и Мелиса де Рааф, а оператор е Крум Родригес. Роли в него изпълняват Янина Кашева, Цветан Даскалов и Мирослав Аврамов.

hotnews.bg