Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Жената сменя прическата си над 100 пъти

Проучване, направено по поръчка на британския топ стилист Андрю Колиндж, показва, че жените променят прическите си над 100 пъти в живота си, пише в.“Дейли експрес“, цитиран от БТА. Типичната жена подстригва косата си на пластове, скъсява и я боядисва средно 2 пъти годишно във възрастта между 13 и 65 години.Повечето дами експериментират с три различни цвята през годините. Около 25% от представителките на нежния пол сменят цвета на косите си 5 пъти през живота си. Една на всеки десет дами обаче е изпробвала десет или повече нюанса.

Данните от проучването показват, че кралицата на прическите е моделът Синди Крауфорд – повечето жени искат да имат нейните дълги вълнисти коси. Що се отнася до цвят на косата, най-популярен е тъмнокестенявият оттенък на Черил Коул. Много харесвана от дамите е и късата прическа на Виктория Бекъм.

Най-честата причина жените да сменят прическите си е защото „просто искат промяна“. Една трета от дамите правят това, за да се почувстват по-уверени след раздяла или развод.Около 20 процента от представителките на нежния пол променят цвета си, за да скрият побеляващите си коси. Част от жените правят промяна, за да се почувстват по-добре преди или след раждането на дете, за сватбата си или за рожден ден.

Близо 75% от дамите признават, че са съжалявали за поне една от прическите, които са си правили. „Жените винаги са използвали косите си, за да променят външността си, тъй като така се постига най-забележим визуален ефект. В днешното забързано и натоварено всекидневие изборът на различен стил или цвят е ефективен и лесен начин да се повиши самоувереността на дамите“, казва стилистът Андрю Колиндж.

tia.bg