Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Рачков и Игнатова ще водят „Бургас и морето“, фестивалът подкрепя Гого от Тоника

Димитър Рачков и Мария Игнатова ще са водещи на фестивала „Бургас и морето“. Броени дни преди старта на 30 юли организаторите съобщиха, че се връща познатата и престижна Награда на публиката. В днешната среща взеха участие музикалните консултанти на тазгодишната концепция на фестивала Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров, зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева и Гергана Илиева – ръководител на организационния екип.

„Тазгодишното издание на фестивала ще върне ролята на публиката в Летния театър от преди няколко години. Освен като 7 – ми член на журито при определяне на Първо, Второ и Трето място, нейния вот по време на концерта ще присъди и престижната Награда на публиката – статуетка на скулптора Янко Пенев, която ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов“, заяви зам.-кметът Йорданка Ананиева. Всеки закупил билет за „Бургас и морето“ ще получи и песнопойка с реда и текстовете на 12 – те песни-финалисти и приложение за гласуване. Песните – финалисти могат да се чуят на новия сайт на фестивала – burgasimoreto.org и в ефира на радиостанциите в страната. Целта е хората да добият предварителна представа за песните, участващи на фестивала, а защо не и да имат свой фаворит.
Фестивалът и тази година ще се проведе в една вечер и ще бъде на 30 юли от 21.00 часа по традиция в Летния театър на Бургас.

Сценарият тази година е поверен на изтъкнатият и обичан поет Пейо Пантелеев. В журито тази година са Георги Христов, като председател, и членове – Мариана Попова, Йордан Георгиев /Данчо Стълбицата/, Гергана Турийска, Руслан Карагьозов и зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Ананиева. „Много сме доволни от избора на песните и изключително сериозния интерес към фестивала. Има много силни песни, както от утвърдени имена, така и от съвсем млади и талантливи изпълнители, което говори за приемственост между поколенията“, добавиха музикантите Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров.

„Само след дни ще стартира нова благотворителна кампания на Община Бургас. Преди фестивала ще разположим няколко урни на ключови места из града – в сградата на Общината, в Казиното, Летния театър и касата на ДТ „Адриана Будевска“.Събраните средства ще отидат за лечението на нашия съгражданин и обичан изпълнител Георги Найденов – Гого. На самия 30 юли /събота/ след 17.00 часа, непосредствено преди концерта, всички урни ще бъдат поставени в Летния театър, където зрителите, които искат ще могат да окажат своята подкрепа за Гого“, допълни Йорданка Ананиева.

Продажбата на билети за фестивала стартира едва вчера и вече са изкупени повече от половината. Още през първия час пред касата на ДТ „Адриана Будевска“ се изви опашка от чакащи да закупят заветния пропуск, което още веднъж говори за силния интерес към тазгодишното издание.

dariknews.bg