Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Борисов – президент, президент. Ама първо венчило!

Бойко Борисов заяви пред TV7, че на тези президентски избори няма да е кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков“ 2, но пък щял да се кандидатира за следващите.„Преди тях ще се оженя, защото не може да съм президент без първа дама“, пошегува се премиерът.Той отново припомни, че ГЕРБ ще има свой кандидат за президент на изборите 2 в 1 и той ще бъде достатъчно добър. Борисов не коментира възможността регионалният министър Росен Плевнелиев да е кандидатът за държавен глава.„Такива приказки не ми се слушат“, каза той и заяви, че в някои от министерствата заместник-министрите са достатъчно добри да станат министри.„Екипите на министрите станаха добри, вече се сработиха със заместниците си“, допълни премиерът.

Борисов отсече, че името на кандидата за президент от ГЕРБ ще бъде обявено на 4 септември, и отхвърли възможността ГЕРБ да отиде на президентските избори заедно със СДС.„Видях ги в парламента, няма да правим грешки. Ако за някой вчера имаше удар, той е за Мартин. Мартин Димитров аз го харесвам, имаме си приказките като колеги, но той се вкара така ужасно в сценария на Костов“, каза Бойко Борисов.По думите на премиера в някои от предложенията, които лидерът на СДС Мартин Димитров и сините дадоха по време на дебатите по вота на недоверие, има много логика и те ще бъдат разгледани внимателно заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов.„Нищо не ме учудва в много премерените действия между Синята коалиция, БСП и ДПС“, коментира премиерът вчерашния вот на недоверие срещу кабинета му.

Борисов заяви, че сега се повтаря сценарият, начинът, по който Иван Костов е торпилирал всяко ново движение или партия, за да я вкарва накрая в „кошарата на БСП”.„НДСВ проведе първите преговори за коалиционно правителство със СДС, Костов нарочно тогава торпилира тази възможност“, каза още премиерът.

http://www.dnes.bg/