Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Брюксел: Неприемливо е насилието в Косово

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън осъди проявите на насилие, които избухнаха днес в северната част на Косово на границата със Сърбия, като ги окачестви като „неприемливи“, предаде Франс прес.“Остро осъждам насилието, избухнало в северно Косово.

Последните събития са неприемливи“, заяви Аштън по повод на тежките инциденти около два гранични пункта, единият от които беше опожарен от разгневени сърби.

Нападението бе извършено часове след като косовската полиция обяви, че е приключила операцията за поемане на контрола над двата оспорвани гранични пункта Ярине и Бърняк. При операцията загина един полицай.Аштън посочи, че е телефонирала на сръбския президент Борис Тадич и на косовския премиер Хашим Тачи, за да сподели с тях тревогата си и да им припомни за техните отговорност.Сега е необходимо двете страни да възобновят диалога и да решат висящите въпроси, добави ръководителката на европейската дипломация и предупреди, че „насилието няма да бъде толерирано“.

http://www.dnes.bg/