Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

„Лукойл“ не нарушава закона в България, убеден е Златев

„Не отговаря на истината, че „Лукойл“ нарушава закона в България, че умишлено и осъзнато не е направил нищо, за да приведе производствените площадки според изискванията.Това заяви на пресконференция генералният директор на рафинерията Валентин Златев.“Около 400 точки за отчет трябва да има само в завода. Извършена е огромна част от дейностите по привеждане по площадките съгласно изискванията. Към днешна дата „Лукойл“ е оборудван с всички необходими измервателни уреди и системи за отчет, така досега митниците са контролирали всеки грам, който влиза и излиза от завода“, категоричен бе той.

За почти 11-те години пребиваване в България групата компании „Лукойл“ са били най-големият данъкоплатец в страната, най-големият експортьор и най-големият инвеститор, заяви още Златев.“За този период групата компании е внесла в държавния бюджет 21,33 млрд. лева данъци, а инвестициите са в размер на 2,35 млрд. долара“, пресметна той.Опитът да бъде внушено, че „Лукойл“ е причина за засилване на контрабандата е неправилен и неверен

„Лукойл“ в България винаги е подкрепяла усилията на всички досегашни правителства, да бъде направено максималното петролният сектор в страната да бъде прозрачен и всички участници в този пазар да изпълняват задълженията си към българския бизнес“, каза Златев.

Той заяви, че опитът да бъде внушено, че „Лукойл“ е причина за засилване на контрабандата, е неправилен и неверен.“Редица политици се опитваха да правят неверни твърдения. Мълчали сме с разбирането, че подобна дискусия е непрофесионална“, каза още той.В близките 20-30 часа ще бъде окончателно преустановена работата в рафинерията.“Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо за пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева“, съобщи още шефът на „Лукойл“.

„176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят. 500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати?“, попита той.На въпрос как ще потърси правата на компанията, Златев отговори: „Логично е да ги потърсим в съда. Въпреки това ние в момента затваряме и колкото и бързо да е решението, ние вече губим милиони“.“По никакъв начин не подозирам вицепремиера Симеон Дянков в определено отношение към нас, защото никога не съм имал разговор, който да ми даде повод за такива съмнения“, уточни той.Златев заяви, че не знае защо е отложена днешната среща с финансовия министър.“Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години, по никакъв начин няма отношение към нашата работа“, категоричен бе Валентин Златев.

dnes.bg