Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

9 места, които НИКОГА няма да посетите

Когато планираме ваканция очакваме красиви гледки, приятни плажове, интересни забележителности… Има милиони места по света, които могат да ни предложат прекрасна почивка. Но има и такива, които никога няма да посетим:

1. Зона 51

Зона 51 е американски свръхсекретен полигон в Невада в местността Грум Лейк. Намира се в 51 квадрант на военновъздушна база Нелис и затова се наричан Зона 51. Там се конструират самолети, правят се тестови полети и се разучават летателни апарати на други националности. Поради свръхсекретността на зоната, съществува слух, че военните разучават НЛО и космически кораби с извънземен произход в Зона 51.

2. Църквата Дева Мария

Гледали ли сте филма „Похитители на изчезналия кивот” от поредицата за Индиана Джоунс? Спомняте си кивота. Смята се, че светата реликва се намира именно в църквата Дева Мария, разположена в Етиопия. В храма може да влиза само един човек – монах, специално избран за пазител на кивота.

3. Пещерата Лечугия

Лечугия се намира в Ню Мексико и е сред най-удивителните природни творения. Още никой не знае точно колко голяма е тя, предположенията са, че се простира на 100 км дължина. Единственият вход на Лечугия е забранен. Приказните пещерни образувания и кристални форми са твърде крехки и хората могат само да унищожат този невероятен, непознат подземен свят.

4. Национален музей Джиангсу

Джуангсу пази документи от историята на китайския шпионаж. Наложена е абсолютна забрана за посещение от чужденци.

5. Остров Кеймада Гранде

Кеймада Гранде се намира близо до Бразилия и е наричан още Змийски остров. На всеки квадратен метър се разполагат по 5 влечуги, някои, от които сред най-отровните видове в света. Кеймада Гранде се пази от бразилската флота, за да предпазят всеки случайно заблуден да стъпи на острова.

6. Връх Кайлаш

Кайлаш се намира в Тибетски Хималаи в планините Гангдисе. Недостъпен е, защото е обявен за свещен от четири религии – будизъм, индуизъм, джайнизъм и тибетската религия бон. Кайлаш е дом на бог Шива. През 2001 г. Китайското правителство налага забрана за катерене на Кайлаш.

7. Бохемиан Гроув

Бохемиан Гроув се намира в Калифорния. Достъпен е само за избрани членове. Никой средностатистически мъж и особено никоя жена нямат достъп до местността. Членовете на Клуб Бохемия са само мъже от различни сфери – политици, артисти, бизнесмени, музиканти. Дейността на клуба е достатъчно секретна, за да няма никаква информация с какво точно се занимава.

8. Le Cercle Munster

Още едно място, достъпно само за членове на определен клуб, този път със седалище в Люксембург. В клуба членуват финансисти, банкери и „важни клечки” от други среди, а получаване на покана е много трудно и критериите са неизвестни за неизбраните.

9. Остров Повелия

Повелия се намира между Венеция и Лидо. Островът има черна слава, по време на чумната епидемия във Венеция там били откарвани заразените и болните. По-късно там била построена благотворителна болница, но започнали да се случват странни неща – болните полудявали. Смята се, че душите на хилядите мъртви след епидемията не могат да намерят покой и бродят из острова. В болницата хирург експериментирал с живите болни, за да разбера как виждат призраци. От 500 години Повелия не е обитаем, но рибарите разказват, че чуват камбанен звън от камбанарията нощем.

http://www.supernova.bg/