Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Дженезис“ идват в България на 20 декември

Рок групата „Джeнезис“ (Genesis) идват в България, за да се срещнат с родните фенове на 20 декември в зала 1 на НДК, съобщиха организаторите от „Жокер медиa“ (JokerMedia.net).Музикантите пристигат във формат „Класик“ с вокалист Рей Уилсън, както и с водещи музиканти от Берлинската филхармония.Макар и без Фил Колинс, те няма да пропуснат да изпълнят някои от най-големите си хитове, както и композиции от новия си албум.Билетите са вече в продажба в касите на НДК и на страницата „Ивентим“, като цените са от 30 до 100 лева.Световноизвестната група е създадена през 1967 г. в Англия, като в началото е поп-ориентирана формация, която изпълнява семпли мелодии, доминирани от клавишните инструменти.

През 1970 г. претърпява огромно развитие към прогресив рок изпълнители, а концертите им се превръщат в театрално изживяване с новаторски сценичен дизайн, пиротехники и пищни костюми.Съпътствана от обичайните промени на състава си в началния период, дейността на групата условно се разделя на два периода, маркирани от двамата и? водещи вокалисти.От основаването до средата на 70-те е т.нар. „период на Питър Гейбриъл“, след което зад микрофона застава барабанистът – Фил Колинс.Той, заедно с Тони Банкс и Майк Ръдърфорд оформят гръбнака на формацията през почти цялото и? съществуване до наши дни.

След като Фил Колинс напуска групата, през 1996 г. нейн вокал за три години става шотландският музикант и вокал до този момент на пост – гръндж бандата „Стилтскин“ – Рей Уилсън.С него в своя състав през 1997 година бандата записва албума „Calling all stations“.“Дженезис“ постигат изключителни творчески и комерсиални успехи.Те са сред 30-те най-продавани изпълнители за всички времена с почти 150 млн. продадени копия на свои издания.След разпускането си в самия край на 90-те, групата се събира отново през 2006 г. и с вокалиста Фил Колинс, обявявайки мащабно турне в Европа и Америка озаглавено „Turn It On Again: The Tour“, състояло се през 2007 г.Фил Колинс обявява своето официално оттегляне от голямата сцена през 2009 г. През 2010 г. „Дженезис класик“ са приети в Залата на славата на рокендрола.

http://www.dnes.bg/